vineri, 3 aprilie 2009

INTRE MORALITATE SI IMORALITATE!

A avut loc si conferinta de presa. Tema …destul de interesanta …ORI DIRECTORI DE INSTITUTII, ORI CONSILIERI! Sustinatori : Doamna senator Mihaela Popa si Domnul deputat Daniel Oajdea!
Ca in orice partid democratic, am si eu dreptul la o opinie, parere posibil afectata de o anumita doza de subiectivism, dat fiind fapul ca sunt unul dintre cei pe care aceasta lege ii afecteaza direct. Din puncul meu de vedere initiativa mi se pare oarecum nedreapta! Argumente precum timpul alocat functiei de consilier,economie la buget, coruptie sau incompatibilitate intre legislativ si executiv, nu stau in picioare.
1. Timpul alocat pentru a-mi desfasura activitatea de consilier judetean nu este afectat, pentru ca, in eventualitatea in care nu as mai conduce o institutie publica (subliniez ca nu e in subordinea Consiliului Judetean), tot ar trebui sa muncesc undeva 8 ore pentru a-mi lua un salariu, caci trebuie sa imi intretin familia cumva. Indemnizatia de consilier este de aproximativ 680 RON/luna ( cea mai mare parte fiind cheltuita pe combustibil pentru deplasarile din judet). Dumneavoastra ati putea trai cu atat? Salariul de director…1700RON/Luna. Sunt nehotarat…la ce oare voi renunta?
2.Economie la buget nu ar fi, dar nici risipa...caci indiferent de situatie cineva tot ar fi platit pentru munca depusa!
3. Coruptia…nu vad legatura!
4. Legislativ la nivelul judetului nu e incompatibil cu executiv la nivelul guvernului. Daca institutia pe care o conduc ar fi in subordinea Consiliului Judetean, este corect INCOMPATIBILITATE, insa deocamdata
NU ESTE!
CE PROPUN? Este cel mai bine, repet, din punctul meu de vedere, sa asteptam legea prin care are loc DESCENTRALIZAREA, care automat va genera o serie de incompatibilitati.

Un comentariu: